torstai 24. syyskuuta 2015

Punainen Mercedes Benz

I drive fast, wind in my hair,
I push you to the limits
‘Cause I just don’t care

© Howard Ignatius (CC BY-NC-ND 2.0)

Kuuma kesäyö ja moottoritie. Punainen Mercedes kiihdyttää sataankahdeksaankymmeneen. Silmissä helisee ja maisema viivoittuu. Vastaantulijat sokaistuvat säkenöivästä kirkkaanpunaisesta kiihdyttäjästä.

Kettu pientareella vaipuu syvään transsiin ohikiitävistä valoista. Se tanssii hetken kuuta kohti, takajaloilleen nousseena. Silmät välkehtivät rubiineina. Kettu lipoo kieltään kuin maistaen metsähiiren veren suussaan. Se laskeutuu alas ensin neljälle jalalleen, sitten kääriytyy kippuralle, nukahtaa ja unohtaa kaiken.

Mercedes Benz nostaa vauhtia kurviin, eksyy mustalle jäälle, lennähtää siivilleen välkähtäväksi hetkeksi, mutta paiskautuu kahdeksan voltin jälkeen ensin asfalttiin, sitten hiekkakivipatsaaseen. Kettu juoksee kivikon taakse pakoon. Kallion kupeesta nousee sankkaa mustaa savua. Ketun katse on tarrautunut tiiviisti näkyyn.

Kurkkua kuivaa ja hiertää. Ääntä ei pihise. Henki ei kulje. Ympäristö kuulostaa hetken siltä, kuin olisi tyhjiössä. Maailma on pysähtynyt. Tunneilta tuntuneen minuutin jälkeen Mercedes Benz käynnistyy yskien. Se kakoo verta ulos sisuksistaan katsoen hädissään ympärilleen, eihän kukaan nähnyt.

Ajovalot syttyvät himmeästi väristen. Mercedes hiipii takaisin kaistalle kaasuttaen tyhmänrohkeana, mutta hieman varoen, takaisin vauhtiin. Punainen maalipinta lohkeilee ja jättää verivanan jälkeen. Ilmassa leijuu pistävä raudan haju.

© Woodlot (CC BY-SA 3.0)

I hear the birds on the summer breeze,
I drive fast
I am alone at midnight
Been trying hard not to get into trouble but I
I’ve got a war in my mind
So I just ride
Just ride
© ProfReader (CC BY-SA 3.0)

Kursivoidut sitaatit Lana Del Reyn kappaleista Burning Desire ja Ride.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti